Importanta pH-ului in corpul nostru


Astazi, medicii si cercetatorii considera ca aciditatea lichidelor si alimentelor pe care le consumam contribuie la aparitia unor boli precum obezitatea, cancerul si diabetul, iar pentru a controla nivelul de aciditate din organism este necesar, in primul rand sa avem grija ce alimente consumam, si al doilea rand sa alegem o apa, plata sau minerala, cu un pH neutru. Dar cum stim care este pH-ul neutru al apei?

pH-ul reprezinta indicatorul de aciditate si alcalinitate, iar scara lui are valori cuprinse intre 0 si 14, punctul neutru fiind la 7. Apa cu o valoare mai mica de 7 este coroziva (provine de la reteaua publica), in timp ce apa care are o valoare de peste 8 (izvoare termale) are un grad ridicat de aciditate si este indicat sa se consume doar sub supraveghere medicala.

Nivelul pH-ului din corpul uman trebuie sa aiba valori cuprinse intre 7,3 si 7,8, altfel, organismul este supus unor riscuri foarte mari, precum coma si tetanizarea.Apa care are un nivel al pH-ului cuprins intre 7 si 8 este cea mai indicata pentru consumul zilnic. In primul rand, ea reprezinta principala sursa de hidratare pentru organe, iar in al doilea rand ea regleaza nivelul aciditatii si previne disconfortul creat de durerile stomacale.

Familia Calipso are grija de tine, de aceea a extras de la izvoare de mare adancime apa oligominerala, cu un pH de  7,5. Aceasta mentine pH-ul din organism la un nivel normal si este recomandata atat pentru consumul zilnic, dar si pentru gatit.

Comments

comments

Total
Share
  You are not authorized to see this part
  Please, insert a valid App ID, otherwise your plugin won't work correctly.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>