Despre Calipso

In anul 1991 punem bazele companiei Calipso intr-un domeniu neexploatat: productia de ambalaje de polietilena (PET). Doi ani mai tarziu, nevoia de diversitate ne determina sa exploatam izvoarele cu apa pura din zona istorica Codrii Vlasiei si sa imbuteliem apa carbo52 si plata Calipso.

citeste mai mult

Provenienta apei

Extrasa din Codrii Vlasiei, o zona patrunsa de istorie, Calipso vă promite o apă limpede, de izvor, pe care suntem siguri că o veţi savura atât dumneavoastră, cât şi întreaga familie.

citeste mai mult
  • O familie obişnuită poate economisi până la 68.000 de litri de apă pe an dacă nu lasă apa să curgă atunci când spală vasele, când foloseşte apă pentru igiena personală sau când spală maşina.
  • Dacă o persoană, într-o săptămână, în loc să umple cada, ar face duş, ar economisi îndeajuns de multă apă pentru a face 1.000 de căni de cafea.
  • Spălarea manuală a vaselor necesită cu 37% mai puţină apă decât spălarea cu ajutorul maşinii de spălat vase.
  • O stropitoare de grădină dintr-un sistem de irigare automat foloseşte de două ori mai multă apă într-o oră decât o familie de patru persoane pe zi.
  • Un robinet defect (din care curge o picatură de apă pe secundă) pierde 25 de litri de apă pe zi, lucru care nu numai că risipeşte apă, dar şi energia folosită pentru a epura acea cantitate de apă potabilă.
  • Filtrele de apă se aleg în funcţie de problema specifică a apei pe care o primeşti în gospodărie. O analiză chimică a apei ar fi ideală înainte de alegerea lor, iar întreţinerea lor este cel putin la fel de importantă.
  • O căramidă pusă în rezervorul vasului de toaletă reduce consumul de apă cu 15 - 40%, adică circa doi litri la o folosire.
  • Alcoolul, ceaiul si sucurile nu sunt surse ideale de apă pentru că au un efect diuretic asupra corpului.
  • Gheaţa poate dăuna persoanelor cu probleme cardiovasculare. Diferenţa de temperatură poate provoca un şoc organismului.
  • Cu cât este mai rece apa pe care o bem în timpul meselor, cu atât mai încet va fi procesul digestiv.
  • Nu este recomandat consumul de apă în timpul meselor pentru că avem tendinţa de a folosi lichidul pentru uşurarea ingerarii alimentelor în loc să le mestecăm.
  • Nu se recomandă folosirea apei calde de la chiuvetă pentru consum. Apa rece fiartă este mult mai potrivită. Apa fierbinte provenită de pe ţeavă e mult mai corozivă şi poate conţine deşeuri periculoase.
  • Fiecare organism este compus in mare parte din apă: Animalele – 75%, Peşti – 75%, Meduze – pana la 99%, cartofi – 76%, mere – 85%, roşii – 90%, castraveţi 95%, pepeni – 96%. Chiar si omul este alcătuit, în mare parte, din apă. Organismul unui nou-nascut constă în 86% apă, iar cel al unui om în varstă – 50%.
  • Dacă un om pierde 2% din apa masei corpului, el suferă de sete. În cazul in care procentul de apă pierdut creşte până la 10%, apar halucinaţii. Daca omul pierde 12% din apa existentă în organism, este nevoie de intervenţia unui medic, iar la o pierdere mai mare de 20%, acesta moare.
  • Unde se află cea mai mare cantate de apă? Primul răspuns care vă vine în minte este, evident, în oceane. Cu toate acestea, mantaua pământului conţine de 10-12 ori mai multă apă decât oceanul planetar.
  • Într-un centimetru cub de apă de mare se află 1.5 grame de proteine şi alte substanţe.
  • În Azerbaidjan există apă care conţine o cantitate mare de metan şi poate lua foc dacă apropiem un chibrit de ea. Alt exemplu de „apă periculoasă omului” se află în Sicilia, unde există un lac la fundul căruia se află zăcăminte de acizi care poluează apa din acest lac.
  • Apa poate fi şi foarte scumpă. Cea mai scumpă apă din lume este vândută în Los Angeles. Lichidul preţios este ambalat în sticle cu cristale “Swarovschi”. Preţul acestei ape este 90 $ per litru.
  • Dacă vom înlocui sucurile şi restul lichidelor pe care le consumăm, în mod normal, cu apă vom reduce drastic aportul caloric general deoarece am înceta să consumăm băuturi bogate în calorii care, pe lângă faptul că sunt bogate în calorii, crează şi nevoia de a mânca ceva bogat în zaharuri.
  • La minus 120 de grade Celsius, apa devine vâscoasă, iar la o temperatură mai joasă de minus 135 de grade, ea se transformă într-o substanţă solidă, cu o textură asemănătoare sticlei.
  • Marea majoritate a populaţiei planetei ştie că apa are 3 stări de agregare: solidă, lichidă şi gazoasă. Cu toate acestea, oamenii de stiinţă deosebesc 5 stări de agregare diferite în stare lichidă şi 14 în stare solidă.