Comunicat de Presa

Suntem preocupați zilnic de respectarea calității produselor noastre, în conformitate cu toate normele și standardele de calitate și siguranță alimentară.
Astfel, din loturile zilnice de apă se prelevează probe pentru testare de pe toate liniile de îmbuteliere. În total vorbim despre 180 de probe pe lună, analizate atât în laboratorul propriu, cât și în laboratoare externe acreditate RENAR.

Asigurăm opinia publică de faptul că analizăm microbiogic fiecare lot de apă, și în niciuna dintre toate aceste probe parametrul NTG analizat nu a indicat modificări față de norma impusă de lege.

Apa Calipso provine dintr-un foraj de mare adâncime, la 250 de metri. De la momentul extracției până la îmbuteliere apa nu are contact cu mediul exterior, deci orice eventuală contaminare externă cu microorganisme patogene este practic imposibilă. Echipamentele de pompare, stocare, filtrare și îmbuteliere a apei folosite de compania Calipso sunt de ultimă generație, acestea făcând obiectul unei investiții de 6 milioane de euro, finalizată în decembrie 2015. De altfel, investițiile în alte linii moderne de îmbuteliere vor continua și în 2016, acestea ridicându-se la 2 milioane de euro.

Vă informăm că probele de apă la care s-a referit ANPC în comunicatul oficial ca având modificări de microbiologie, nu au fost prelevate din fabrica noastră. Conform HG 1020/2005, analiza parametrului NTG (număr total de germeni) se face la maxim 12 ore după îmbuteliere. Menționăm că după efectuarea acestor analize, ANPC s-a deplasat la sediul societății noastre și a prelevat probe din fluxul de producție. Analizele finalizate până în prezent nu indică existența unor probleme de microbiologie.

Suntem total deschiși pentru orice fel de test, astfel că oricine este interesat ne poate vizita la fabrica noastră din Afumați, judetul Ilfov. Aici poate urmări fluxul nostru de producție și modalitatea prin care prelevăm probe și realizăm testele în laboratoarele uzinale interne dotate cu aparatura performantă.

Compania Calipso are o experiență de peste 15 ani în piața apelor îmbuteliate, cu investiții de peste 12 milioane de euro și peste 140 de angajați.

 

Pentru consultare: contraproba_lotului_1401-3

Total
Share

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *