Apa Calipso in BusinessCover.ro

Inca un articol  in presa despre apa, pe BusinessCover.ro.

Lectura placuta la un pahar de apa rece.

Sete buna!

Comments

Apa Calipso in Agroteca.ro

calipso_6_litri-768x417

La finele lui martie a aparut un articol interesant despre noi in presa pe agroteca.ro, ca urmare a unui interviu sustinut de doamna Daciana Siderache. Acesta cuprinde o multitudine de informatii si lucruri interesante dar… nu vrem sa va rapim placerea de a-l descoperi singuri 🙂

Pana atunci un filmulet dragut despre cum se produce apa noastra se regaseste aici.

Textul integral il gasiti pe Agroteca, printr-un click pe link.

 

 

Comments

Declaratie de conformitate

Aici punem la dispozitia partenerilor nostri declaratia de conformitate pentru produsele noastre.

 

declaratiedeconformitate

Download: Declaratie de conformitate

Comments

March 27, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa Calipso in Bursa

Articol integral pe Bursa.ro, aici.

Comments

April 16, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa Calipso: ce e cu apa naturală de izvor şi de ce să o luăm acasă?

Un nou articol a aparut in presa online pe TheTrends.ro, articol cu a carui citire va puteti delecta aici. Sete buna!

 

Comments

April 14, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa Calipso: istoria apei pure din Codrii Vlăsiei

Codrii
Salut si sete buna cititorule, in Romania Libera a aparut un articol despre noi, probabil facem ceva bine:). Cateva pasaje:

[…] Astfel, compania a intrat pe piața apelor în 2001, când a început să îmbutelieze apa plată și carbogazoasă Calipso, provenită din izvoare de mare adâncime. Apa îmbuteliată de companie este extrasă dintr-o zonă cu rezonanță istorică, chiar din Codrii Vlăsiei, iar pădurea și vastele întinderi de teren verde acționează ca o barieră naturală în calea metropolei ce se întinde la sud; apa este limpede, provenită din izvoare de peste 250 de metri adâncime, fapt ce asigură filtrarea eficientă și naturală a apei. […]

Apa Calipso – calitate certificată la nivel European

Eforturile și investițiile companiei în calitate au fost răsplătite în 2008 cu certificarea ISO 9001, 22000 și IFS obținute de la TUV NORD, cel mai important organism de certificare al calităţii şi siguranţei alimentare din Europa. Această recunoaștere demonstrează că apa Calipso le oferă clienților calitatea de care au nevoie. […]

Textul integral il poti regasi aici.

apa

 

 

Comments

April 11, 2016
Total
Share
Comentarii

Lucruri interesante despre apa

Pe Pamant exista in prezent aproximativ 1.5 milarde de metri cubi de apa, echivalentul a 800 de trilioane de piscine olimpice (si vorbim de aceeasi cantitate de la formarea lui)! Daca toata aceasta apa s-ar distribui uniform pe suprafata Terrei, adancimea obtinuta ar fi de 3.700 de metri.

Un alt fapt interesant il reprezinta urmatorul: in fiecare secunda, Soarele (sau alte stele asemenatoare lui) produc apa in echivalent a de 100 de milioane de ori apa din fluviul Amazon.

Fiecare dintre noi bem doar in jur de 1.000 de litri de apa pe an. In fiecare an! Comparativ, un dus de 5 minute consuma in medie 200 de litri.

Oriunde se gaseste apa in forma lichida pe Pamant, se gaseste si viata. Asta chiar daca temperatura acesteia este aproape de punctul de fierbere, sau locul este acid pana la arderea pielii.

Cantitatea de apa dulce potabila de pe Pamant reprezinta undeva sub 1%. Cat de norocosi suntem noi romanii sa putem beneficia de izvoare de apa pura si cristalina!

Apa Calipso iti doreste Sete Buna!

Comments

April 5, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa de izvor Calipso pentru o viata sanatoasa

Ne nastem hidratati, este responsabilitatea noastra sa ne mentinem asa

Apa se gaseste cam peste tot, in sol, in zapada si gheata muntilor si pana la oceane sau in interiorul celulelor corpului nostru.
Procentul de apa din corpul uman variaza in jurul valorii de 60 de procente – in functie de unde traim, indicele de masa corporala, varsta sau sex. La nastere, suntem mai “uzi”, avand undeva in jurul a 75% apa in compozitie (la fel si pestii). Dar pana ajungem la varsta un anisor, acest procent scade rapid la 65%.

Care este rolul apei? 

Sa incepem cu inceputul. Apa din corpul uman este menita printre altele 1) sa ajute ca solvent in transportul substantelor nutriente (si ne hraneasca sistemul nervos central), 2) sa ne ajute sa ne reglam temperatura sau 3) sa umezeasca articulatiile. Si nu o gasim doar in sange; daca ne uitam la compozitia organelor, creierul si inima au in jur de 3 sfeturi apa (echivalent cu “umezeala” dintr-o banana), in vreme ce plamanii au 83% (la fel ca merele). Si ce credeati despre cel mai “uscat” element al corpului? Chiar si oasele au 31% apa. Esti gras? Bine facut? Tesutul adipos contine si el 10% apa, in vreme ce muschii au 75%.

De ce avem nevoie sa bem atat, daca avem in interior – si in jurul nostru – atata apa?

Pentru ca in fiecare zi pierdem undeva in jur de 2-3 litri – prin urina, transpiratie, scaun si chiar respiratie. Mentinerea echilibrului hidric este esential supravietuirii, si trebuie sa avem grija sa nu ne deshidratam. Tehnicalitati: creierul este cel care, la primul semn de deshidratare, transmite semnale pentru eliberarea unui hormon antidiuretic, care in rinichi duce la retinerea unei mai mari cantitati de apa in sange (de aceea urina devine mai concentrata si mai inchisa la culoare). Daca suntem deshidratati ati observat ca avem scadere de energie, nu mai avem chef de viata, pielea se usuca si ne scade tensiunea arteriala. Si nu uitati! Un creier deshidratat (care mai si scade temporar in volum) trebuie sa munceasca mai mult pentru aceleasi rezultate cognitive.

Love your water, guys!

Si de cata apa avem nevoie ca sa traim o viata sanatoasa?

Acesul facil la surse de apa potabila ne ajuta, in zilele noastre, sa mentinem nivelul hidratarii la cote optime. Cantitatea corecta depinde in mare parte de greutate si factorii de mediu inconjurator, dar in medie barbatii ar trebui sa consume intre 2.5 si 3.7 litri de apa pe zi, in vreme ce femeile au nevoie de 2-2.7 litri de apa zilnic. Aceste cifre variaza in functie si de gradul de sanatate, modul de viata, varsta sau temperatura exterioara.

Iar daca apa din dieta zilnica acopera cam 1/5 din necesar, in rest puteti bea cu incredere apa Calipso:)

Sete buna!

Comments

April 4, 2016
Total
Share
Comentarii

Comunicat de Presa

Suntem preocupați zilnic de respectarea calității produselor noastre, în conformitate cu toate normele și standardele de calitate și siguranță alimentară.
Astfel, din loturile zilnice de apă se prelevează probe pentru testare de pe toate liniile de îmbuteliere. În total vorbim despre 180 de probe pe lună, analizate atât în laboratorul propriu, cât și în laboratoare externe acreditate RENAR.

Asigurăm opinia publică de faptul că analizăm microbiogic fiecare lot de apă, și în niciuna dintre toate aceste probe parametrul NTG analizat nu a indicat modificări față de norma impusă de lege.

Apa Calipso provine dintr-un foraj de mare adâncime, la 250 de metri. De la momentul extracției până la îmbuteliere apa nu are contact cu mediul exterior, deci orice eventuală contaminare externă cu microorganisme patogene este practic imposibilă. Echipamentele de pompare, stocare, filtrare și îmbuteliere a apei folosite de compania Calipso sunt de ultimă generație, acestea făcând obiectul unei investiții de 6 milioane de euro, finalizată în decembrie 2015. De altfel, investițiile în alte linii moderne de îmbuteliere vor continua și în 2016, acestea ridicându-se la 2 milioane de euro.

Vă informăm că probele de apă la care s-a referit ANPC în comunicatul oficial ca având modificări de microbiologie, nu au fost prelevate din fabrica noastră. Conform HG 1020/2005, analiza parametrului NTG (număr total de germeni) se face la maxim 12 ore după îmbuteliere. Menționăm că după efectuarea acestor analize, ANPC s-a deplasat la sediul societății noastre și a prelevat probe din fluxul de producție. Analizele finalizate până în prezent nu indică existența unor probleme de microbiologie.

Suntem total deschiși pentru orice fel de test, astfel că oricine este interesat ne poate vizita la fabrica noastră din Afumați, judetul Ilfov. Aici poate urmări fluxul nostru de producție și modalitatea prin care prelevăm probe și realizăm testele în laboratoarele uzinale interne dotate cu aparatura performantă.

Compania Calipso are o experiență de peste 15 ani în piața apelor îmbuteliate, cu investiții de peste 12 milioane de euro și peste 140 de angajați.

 

Pentru consultare: contraproba_lotului_1401-3

Comments

March 22, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa oligominerala

Apa oligominerala se refera la apa plata, slab mineralizata, care provine de la izvoare de mare adancime. Ea are un continut de saruri minerale (calciu, magneziu, sodiu etc.) cu valori cuprinse intre 50 si 500 mg/litru si este recomandata atat pentru hidratarea zilnica a organismului, dar si pentru gatit.
Datorita continutului scazut de saruri minerale, apa oligominerala este usoara, are actiune diuretica si este recomandata de catre medici in cazul hipertensiunii arteriale, pentru tratarea disfunctiei tractului urinar si pentru a preveni aparitia pietrelor la rinichi.

Stim deja ca o persoana are nevoie de minim 2l de apa zilnic, dar acum stim si ca familiile au nevoie de o cantitate mai mare de apa pentru consum si gatit, de aceea Calipso iti ofera apa oligominerala imbuteliata in sticle de 2, 5, 6 si 10 litri.

Comments

October 12, 2011
Total
Share
3 Comments on Apa oligominerala