Apa Calipso in Bursa

Articol integral pe Bursa.ro, aici.

April 16, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa Calipso: ce e cu apa naturală de izvor şi de ce să o luăm acasă?

Un nou articol a aparut in presa online pe TheTrends.ro, articol cu a carui citire va puteti delecta aici. Sete buna!

 

April 14, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa Calipso: istoria apei pure din Codrii Vlăsiei

Codrii
Salut si sete buna cititorule, in Romania Libera a aparut un articol despre noi, probabil facem ceva bine:). Cateva pasaje:

[…] Astfel, compania a intrat pe piața apelor în 2001, când a început să îmbutelieze apa plată și carbogazoasă Calipso, provenită din izvoare de mare adâncime. Apa îmbuteliată de companie este extrasă dintr-o zonă cu rezonanță istorică, chiar din Codrii Vlăsiei, iar pădurea și vastele întinderi de teren verde acționează ca o barieră naturală în calea metropolei ce se întinde la sud; apa este limpede, provenită din izvoare de peste 250 de metri adâncime, fapt ce asigură filtrarea eficientă și naturală a apei. […]

Apa Calipso – calitate certificată la nivel European

Eforturile și investițiile companiei în calitate au fost răsplătite în 2008 cu certificarea ISO 9001, 22000 și IFS obținute de la TUV NORD, cel mai important organism de certificare al calităţii şi siguranţei alimentare din Europa. Această recunoaștere demonstrează că apa Calipso le oferă clienților calitatea de care au nevoie. […]

Textul integral il poti regasi aici.

apa

 

 

April 11, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa Calipso in BusinessCover.ro

Inca un articol  in presa despre apa, pe BusinessCover.ro.

Lectura placuta la un pahar de apa rece.

Sete buna!

Lucruri interesante despre apa

Pe Pamant exista in prezent aproximativ 1.5 milarde de metri cubi de apa, echivalentul a 800 de trilioane de piscine olimpice (si vorbim de aceeasi cantitate de la formarea lui)! Daca toata aceasta apa s-ar distribui uniform pe suprafata Terrei, adancimea obtinuta ar fi de 3.700 de metri.

Un alt fapt interesant il reprezinta urmatorul: in fiecare secunda, Soarele (sau alte stele asemenatoare lui) produc apa in echivalent a de 100 de milioane de ori apa din fluviul Amazon.

Fiecare dintre noi bem doar in jur de 1.000 de litri de apa pe an. In fiecare an! Comparativ, un dus de 5 minute consuma in medie 200 de litri.

Oriunde se gaseste apa in forma lichida pe Pamant, se gaseste si viata. Asta chiar daca temperatura acesteia este aproape de punctul de fierbere, sau locul este acid pana la arderea pielii.

Cantitatea de apa dulce potabila de pe Pamant reprezinta undeva sub 1%. Cat de norocosi suntem noi romanii sa putem beneficia de izvoare de apa pura si cristalina!

Apa Calipso iti doreste Sete Buna!

April 5, 2016
Total
Share
Comentarii

Apa Calipso in Agroteca.ro

calipso_6_litri-768x417

La finele lui martie a aparut un articol interesant despre noi in presa pe agroteca.ro, ca urmare a unui interviu sustinut de doamna Daciana Siderache. Acesta cuprinde o multitudine de informatii si lucruri interesante dar… nu vrem sa va rapim placerea de a-l descoperi singuri 🙂

Pana atunci un filmulet dragut despre cum se produce apa noastra se regaseste aici.

Textul integral il gasiti pe Agroteca, printr-un click pe link.

 

 

Apa de izvor Calipso pentru o viata sanatoasa

Ne nastem hidratati, este responsabilitatea noastra sa ne mentinem asa

Apa se gaseste cam peste tot, in sol, in zapada si gheata muntilor si pana la oceane sau in interiorul celulelor corpului nostru.
Procentul de apa din corpul uman variaza in jurul valorii de 60 de procente – in functie de unde traim, indicele de masa corporala, varsta sau sex. La nastere, suntem mai “uzi”, avand undeva in jurul a 75% apa in compozitie (la fel si pestii). Dar pana ajungem la varsta un anisor, acest procent scade rapid la 65%.

Care este rolul apei? 

Sa incepem cu inceputul. Apa din corpul uman este menita printre altele 1) sa ajute ca solvent in transportul substantelor nutriente (si ne hraneasca sistemul nervos central), 2) sa ne ajute sa ne reglam temperatura sau 3) sa umezeasca articulatiile. Si nu o gasim doar in sange; daca ne uitam la compozitia organelor, creierul si inima au in jur de 3 sfeturi apa (echivalent cu “umezeala” dintr-o banana), in vreme ce plamanii au 83% (la fel ca merele). Si ce credeati despre cel mai “uscat” element al corpului? Chiar si oasele au 31% apa. Esti gras? Bine facut? Tesutul adipos contine si el 10% apa, in vreme ce muschii au 75%.

De ce avem nevoie sa bem atat, daca avem in interior – si in jurul nostru – atata apa?

Pentru ca in fiecare zi pierdem undeva in jur de 2-3 litri – prin urina, transpiratie, scaun si chiar respiratie. Mentinerea echilibrului hidric este esential supravietuirii, si trebuie sa avem grija sa nu ne deshidratam. Tehnicalitati: creierul este cel care, la primul semn de deshidratare, transmite semnale pentru eliberarea unui hormon antidiuretic, care in rinichi duce la retinerea unei mai mari cantitati de apa in sange (de aceea urina devine mai concentrata si mai inchisa la culoare). Daca suntem deshidratati ati observat ca avem scadere de energie, nu mai avem chef de viata, pielea se usuca si ne scade tensiunea arteriala. Si nu uitati! Un creier deshidratat (care mai si scade temporar in volum) trebuie sa munceasca mai mult pentru aceleasi rezultate cognitive.

Love your water, guys!

Si de cata apa avem nevoie ca sa traim o viata sanatoasa?

Acesul facil la surse de apa potabila ne ajuta, in zilele noastre, sa mentinem nivelul hidratarii la cote optime. Cantitatea corecta depinde in mare parte de greutate si factorii de mediu inconjurator, dar in medie barbatii ar trebui sa consume intre 2.5 si 3.7 litri de apa pe zi, in vreme ce femeile au nevoie de 2-2.7 litri de apa zilnic. Aceste cifre variaza in functie si de gradul de sanatate, modul de viata, varsta sau temperatura exterioara.

Iar daca apa din dieta zilnica acopera cam 1/5 din necesar, in rest puteti bea cu incredere apa Calipso:)

Sete buna!

April 4, 2016
Total
Share
Comentarii