Apa oligominerala

Apa oligominerala se refera la apa plata, slab mineralizata, care provine de la izvoare de mare adancime. Ea are un continut de saruri minerale (calciu, magneziu, sodiu etc.) cu valori cuprinse intre 50 si 500 mg/litru si este recomandata atat pentru hidratarea zilnica a organismului, dar si pentru gatit.
Datorita continutului scazut de saruri minerale, apa oligominerala este usoara, are actiune diuretica si este recomandata de catre medici in cazul hipertensiunii arteriale, pentru tratarea disfunctiei tractului urinar si pentru a preveni aparitia pietrelor la rinichi.

Stim deja ca o persoana are nevoie de minim 2l de apa zilnic, dar acum stim si ca familiile au nevoie de o cantitate mai mare de apa pentru consum si gatit, de aceea Calipso iti ofera apa oligominerala imbuteliata in sticle de 2, 5, 6 si 10 litri.

October 12, 2011
Total
Share
3 Comments on Apa oligominerala

Importanta pH-ului in corpul nostru


Astazi medicii si cercetatorii considera ca aciditatea lichidelor si alimentelor pe care le consumam contribuie la aparitia unor boli precum obezitatea, cancerul si diabetul, iar pentru a controla nivelul de aciditate din organism este necesar in primul rand sa avem grija ce alimente consumam, iar in al doilea rand sa alegem o apa cu un pH neutru, fie ea plata sau carbogazoasa. Dar cum stim care este pH-ul neutru al apei?

pH-ul reprezinta indicatorul de aciditate si alcalinitate, iar scara lui are valori cuprinse intre 0 si 14, punctul neutru fiind la 7. Apa cu o valoare mai mica de 7 este coroziva (provine de la reteaua publica), in timp ce apa care are o valoare de peste 8 (izvoare termale) are un grad ridicat de aciditate si este indicat sa se consume doar sub supraveghere medicala.

Nivelul pH-ului din corpul uman trebuie sa aiba valori cuprinse intre 7,3 si 7,8, altfel, organismul este supus unor riscuri foarte mari, precum coma si tetanizarea. Apa care are un nivel al pH-ului cuprins intre 7 si 8 este cea mai indicata pentru consumul zilnic. In primul rand, ea reprezinta principala sursa de hidratare pentru organe, iar in al doilea rand ea regleaza nivelul aciditatii si previne disconfortul creat de durerile stomacale.

Familia Calipso are grija de tine, de aceea a extras de la izvoare de mare adancime apa oligominerala, cu un pH de 8! Aceasta apa mentine pH-ul din organism la un nivel normal si este recomandata atat pentru consumul zilnic, dar si pentru gatit.

October 12, 2011
Total
Share
Comentarii

Zi de bucurie

Astazi este sarbatoare! Familia Calipso isi lanseaza noul site! Stim ca ne sunteti alaturi de 20 de ani si de aceea am dorit sa avem un mijloc prin intermediul caruia sa va fim alaturi si prin care sa putem comunica mai des. Va invitam sa ne vizitati site-ul si sa ne raspundeti la intrebarea “Ce parere aveti?”…

October 12, 2011
Total
Share
Comentarii